Egyszerű kérdés Hegedűs Zsuzsához

 

Egyik este a TV híreit hallgatva, feltűnt Hegedűs Zsuzsa kedves, jóságos arca, amit eddig főleg akkor láttam, amikor jótékony adományokat osztogatott a szegény rászorulóknak.

Most viszont a napi politikába vetette bele magát és kevésbé jóságos és kedves arccal, joggal bírálta és marasztalta el Bajnaiék ízléstelen, gyomorforgató, szobordöntő akcióját. Kiemelte, hogy ez az embertelen fasizmusra emlékeztető, elítélendő cselekedet.

 

Történelmi kérdésekben nem vagyok járatlan, de emlékezetemben nem tudtam felidézni olyan eseteket, amikor fasiszták döntögettek volna szobrokat.

Ez ismeretem és emlékezetem szerint, inkább az internacionalista  kommunistákra és társaikra, a liberális kozmopolitákra volt jellemző, akik a múltat végkép el akarták törölni és ennek jegyében százával döntögették a szobrokat és emlékműveket, még a temetőkben is, hogy az emléktáblákról utcák neveinek  eltörléséről ne is beszéljek.

 

Tisztelt Hegedűs Zsuzsa! Ezúton kérem tisztelettel, hogy legyen szíves felsorolni néhány fasiszta szobordöntögetést, hogy történelmi ismereteimet kiegészítsem és még jobban megutáljam a fasiszta /?/  szobordöntögetőket.

 

Tisztelettel és köszönettel:

 

Szalay Róbert történelemtanár.