Franciaországi zsidók tízezreit "menekítik" Izraelbe - a "mieinket" se hagyják itt, hiszen köztudottan dühöng az antiszemitizmus!

 

Az izraeli kormány a közeljövőben tervet fogad el több tízezer franciaországi zsidó Izraelbe hozatalára három év leforgása alatt - írja a Jewish Press. Hasonló nagyságú alijára az etiópiai zsidókat kimentő Salamon és Mózes akciók óta nem volt példa.

A Franciaországot elhagyó zsidók száma ma már elérte a tízezres nagyságrendet. Az ok nagyrészt az antiszemitizmus jelentős előretörése. A célállomások: London, Kanada és az USA. A 2013-ban kivándorolt franciaországi zsidók közül azonban mindössze 3000 választotta új hazájának Izraelt.

 

https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/alijafr01.3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az izraeli kormány ezért három kiemelt terület fejlesztését határozta el a franciaországi zsidók Izraelbe vonzása érdekében. Ezek a foglalkoztatás, a lakásépítés és a fejlett oktatás. A foglalkoztatási szférában a kormányzat az egészségügyi és adótanácsadói képesítés honosítására készül; a hadseregben olyan állásokat kínálnak majd, amik megfelelnek a francia olék szakmai hátterének; továbbá segítséget nyújtanak a vállalkozóknak ahhoz, hogy cégüket Izraelbe telepítsék.

 

 

 

https://kuruc.info/j/480/egyeb/alijafr02.jpg

 

 


A Taglit és Masa programokat, amelyek izraeli körutazás és munka keretében a zsidó azonosságtudat és szolidaritás erősítését célozzák, a franciaországi zsidó fiatalok számára tovább bővítik. Döntöttek arról is, hogy számukra a legjobb iskolákban biztosítanak helyeket. A cél az, hogy az alijázók számát az előző évihez képest megkétszerezzék: 6000 zsidó 2014-ben, 12 000 2015-ben, és 24 000 2016-ban. A projekt költsége egyelőre nem ismeretes.

https://kuruc.info/j/480/egyeb/alijafr03.jpg Zoom

Az akciót maga a Miniszterelnöki Hivatal kooordinálja. A fenti kedvező lehetőségek három évig lesznek elérhetők a franciaországi zsidók számára. Az üzenet világos: „Addig gyertek Izraelbe, amíg érdemes, mert később nem tudunk majd hasonló feltételeket kínálni.”

 

https://kuruc.info/j/480/egyeb/alijafr04.jpg Zoom

Küzdjünk a kirekesztés ellen, emeljük fel szavunkat az üldözöttek védelmében!

Portálunk - és bizonyára olvasóink nagy része is - felháborodva értesült arról, hogy Izrael Állam csupán a franciaországi zsidóságot akarja kimenekíteni az antiszemiták karmai közül, miközben szinte minden nap arról szólnak a világsajtó hírei (az itteni zsidó orgánumokról nem is beszélve), hogy hazánkban egyre nagyobb a zsidógyűlölet - annak ellenére, hogy minden "híradásból" az derült ki már eddig is, hogy fokozhatatlan nálunk a helyzet.

Hogy csak néhány példát említsünk az elmúlt hetek-hónapok eseményeiből: éppen ma állapították meg a Berliner Zeitungban, hogy "a szélsőjobboldaliság bevonul a társadalom középpontjába". A tavalyi év végén a Wiesenthal Központ az ötödik helyre tette a Jobbikot, amiért gyűlölködik és relativizálja a szentséges holokausztot. A The New York Times annyira súlyosnak látja a helyzetet, hogy idén egész évben a magyarországi antiszemitizmust fogja vizsgálni. Van is rá okuk, hiszen Adolf Hitler-képmásokat árulnak a magyar ócskapiacokon, a külügyminiszterünk azért panaszkodik Izraelben, mert már a politika szintjén is jelen van a zsidóellenesség, sőt oly mértékű errefelé az antiszemitizmus, hogy emiatt nem tudják szorosaabbra fűzni a kapcsolatokat Amerikával, ezért folyamatosan konferenciákat kell tartani, hogy erről értekezhessenek, de még ez sem ér semmit, mert még így is a gázba akarjuk küldeni a szegény romákat (és persze velük együtt a kiválasztottakat is). De nem csak példák igazolják az itteni helyzet tarthatatlanságát, felmérés is megerősíti, hogy nálunk növekedett a leginkább az antiszemitizmus, annyira, hogy még szegény Konrád György is ez ellen harcol vénségére, s a zsidó gárdának egész jelentésekre való anyagot szolgáltatnak az itteni nácik, fasiszták, nyilasok, usztasák és más szélsőségesek.

Mindezek fényében hogy teheti meg egy felelős zsidó kormány, hogy sorsukra hagyja a szerencsétlen magyarországi zsidókat? Nem elég, hogy már többször is kiirtottuk őket, nem átallva még a kővé fagyott Dunába is belelőni szegényeket?

Követeljük minden jóérzésű magyar polgár nevében, hogy ne diszkrimináljanak, ne rekesszék ki őket a nagyszabású mentőakcióból, hiszen minden megnyilatkozásukból egyértelműen kivehető, mennyire rossz itt nekik!

Mentsük meg együtt az üldözött magyarországi zsidóságot, ne hagyjuk, hogy újra megismétlődjenek a második világháború szörnyűségei, hiszen ők maguk mondták már számtalan alkalommal, hogy a harmincas-negyvenes években érzik magukat!

Egyenlő jogokat minden zsidónak, védelmet az üldözötteknek, alijázók, veletek vagyunk!

(Kuruc.info - Jewish Press - Szombat nyomán)