Hírek>> Irak amerikai megszállása az emberi történelem pusztítását is szolgálja. Amerikai régészek kutatnak Szkítiában(Békés megyében) !
Nyomtatási változat

Cikk továbbítása

Amikor az USA megszállta Irakot 5 nap szabad rablást engedett a Bagdadi Nemzeti Múzeumban. A hivatalos vélemény szerint nem volt idejük erre odafigyelni. A British Múzeum 2005-ös jelentése szerint az amerikai hadsereg elpusztította Babilont.  Az amerikaiak érvelése ismerős: Azért rombolták le Babilont és építettek a romokon katonai bázist, hogy megvédjék lelőhelyeket.
Szaddám uralma idején a régészeti
emlékeket katonák őrizték, a fosztogatást
pedig halállal büntették.


Csak most jutott a tudomásunkra, hogy 2000 óta száznál több (!) amerikai kutató fordult meg Békés megyében, ahol tudjuk a legsűrűbben fordulnak elő szkíta leletek.


 
J. Farcsak libanoni régész(2006): a fosztogatók nem kímélték az "ősi sumér városok egyetlen méterét sem. Az eladható tárgyak utáni fáradhatatlan keresésük közben módszeresen elpusztították az iraki civilizáció maradványait: ha megfelelően feltárták volna, akkor ezek a mintegy 20 négyzetkilométernyi területen elterülő ősi városok új információkat nyújthattak volna az emberiség fejlődéséről.
..........
Ur öt évig amerikai katonai bázis volt, a falak beszakadtak a katonai járművek súlya alatt. Olyan, mintha a régészeti lelőhelyet állandóan földrengés rázná.
.........
A 2003-as légi csapások nem tettek kárt az építményekben, de "a megszállás a történelmi emlékek mérhetetlen pusztításához vezetett, ami messze túlmutat a bagdadi múzeumok és könyvtárak kifosztásán. 2003 áprilisa óta az amerikai és koalíciós haderő legalább hét régészeti lelőhelyet használt katonai bázisként,

Megjegyzés: a történelmi örökségek katonai bázisként történő használata ellentétes az 1954-es Hágai Egyezménnyel és Jegyzőkönyvvel (1. fejezet, 5. cikk), amely a megszállásokról rendelkezik. Az Egyesült Államok nem írta alá.
 
Részletesebb cikk 2007 októberéből.

 
ÚDK: Azt tudjuk, hogy az iraki háború hazug indokkal indult. Azt is tudjuk többé kevésbé, hogy az USA Izrael édekében indította a háborút. Azt is tudjuk, hogy már több mint százezer ártatlan ember halt meg. Azt is sejtjük, hogy a háttérerőnek érdekében áll az iszlám és a poszt-keresztény civilizáció szembeállítása (ezt a célt szolgál(t)a a muzulmánok Európába való bevándoroltatása is). Azt is tudjuk, hogy Magyarország a többi liberális demokráciával együtt, Amerika szövetségeseként/csatlósaként felelős a civilizációs háborúért. De vajon tisztában vagyunk-e azzal, hogy a Tigris és az Eufrátesz völgyében ebben az évzizedben az emberi történelem lerombolása zajlik? Költői a kérdés: az emberi történelem lerombolása is azoknak áll érdekükben akiknek a háború?

Egyfajta ÚDK-s válasz látszólag nem is a fentiekre. Markion Csoport: az ószövetséget rakjuk ki a vallásunkból, mert az nem Isten igéje. 
 

 
Gyucha Attila, a Békés Megyei Múzeumok Igazgatóságának munkatársa: Az amerikai régészek segítségével világviszonylatban jegyzett, egyedülálló ásatások folynak a megye több településén. Cikk.
ÚDK: Az iraki pusztításokkal egyidőben százas számban kutatnak amerikai régészek Szkítiában? Ez azért furcsa. A szkíta kereszténységről szintén a Markion Csoport bemutatkozó cikkében.

Szkíta aranyszarvas