Irtani fognak a Magyar Gárda tagjai - képes beszámoló
gondola összefoglaló - MNO, Hírszerző, gondola nyomán 2007. augusztus 25. 18:19

Rendben véget ért a budai Várban a Magyar Gárda első 56 újoncának avatása. Az eskütétel Bencsik András szerint feljogosítja a gárdatagokat arra, hogy fekete-fehér egyenruhában irtsanak parlagfüvet és sörözzenek utána.

Több mint ezren gyűltek szombaton össze a Sándor-palota melletti téren, hogy résztvevői legyenek a Magyar Gárda első avatóünnepségének. Az Árpád-sávos és nemzeti színű zászlókat lobogtató közönséget a Kárpátia zenekar felvételei szórakoztatják. Az érkező alapítókat - Pörzse Sándor, Bencsik András -, az avatást végző Für Lajost és a bevonuló újoncokat hatalmas taps fogadta.

Vér fog folyni

Az avatóünnepséget hatalmas magyar és nemzetközi sajtófigyelem kísérte. "A gárda elsősorban a kormánynak tartozik köszönettel, hiszen az egyesület költségvetése nem engedett volna meg ekkora reklámkampányt" - utalt erre beszédében Pörzse Sándor a Magyar Gárda első avatóünnepségén hozzátéve, hogy megvan az első évi büdzséjük is, mivel "a gatyájukat leperelik" ezekről a rágalmazó politikusokról.

Mint mondta, az egyik gárdatag nem tud részt venni az avatáson, mivel saját településén arcon lőtték gázpisztollyal.

A Magyar Gárda első hivatalos akcióján vér fog folyni - jelentette be Pörzse. A szervezet ugyanis véradást fog szervezni.

Pörzse megjegyezte, hogy szerinte a Gárdát Gyurcsány Ferenc hívta életre, mert az ő kormányzása alatt hazánk gazdaságilag, erkölcsileg és szellemileg egyaránt mélypontra került.

 

A Magyar Gárda tagjai


Lakitelektől az iwiwig

Az újoncok avatása elött Wittner Mária szólt az egybegyültekhez, majd Usztics Mátyás a gárda országos főkapitánya olvasta fel a gárdisták esküszövegét. Az eskü végeztével Usztics, Für Lajos és Vona Gábor átadta az avatást igazoló okleveleket a gárdistáknak.

Az ünnepélyes ceremónia után, programon kívül Für Lajos is felszólalt, aki Arany János egyik verséből vett idézettel üzent a fiataloknak: "Légy hű és bízz a jövőben nemzetem." Mint mondta ez akár a jelszava is lehet a Magyar Gárdának, de az egész magyarságnak is, bárhol éljenek is.

Vona Gábor a Magyar Gárda egyesület elnöke elmondta: Azért jött létre a szervezet, hogy megvalósítsa az igazi rendszerváltást. A gárda előzményei közé sorolta a lakitelki mozgalom, a Magyar Út Körök Mozgalmat, valamint a Polgári Körök mozgalmat is. Ezek azonban Vona szerint nem érték el a céljukat, de az ő munkájukat folytatja a Magyar Gárda, csak másképpen.

Az ünnepség végén Pörzse bejelentette, hogy több ezren jelezték csatlakozásukat a Magyar Gárdához. Az iwiw-en 14 ezren fejezték ki szimpátiájukat a szervezet iránt.
A képekre kattintva megtekintheti galériánkat!

Kapcsolódó cikkeink
   Felhívást intézett a Magyar Gárdához és a rendőrséghez a Fidesz

A képekre kattintva megtekintheti galériánkat!

*** ********************************************

Véget ért a Magyar Gárda tisztavatása
2007-08-25 19:00

Megfenyegették a Magyar Nemzet újságíróját a Magyar Antifasiszta Liga tüntetésén. Szarka Ágotát egy férfi akarta elzavarni a rendezvényről, arra szólította fel, hogy hagyja el a helyszínt, és ne tudósítson az eseményről. Azt mondta neki, "meg fogsz dögleni."

A Dózsa György szobornál tartott tüntetésen a tömegben felbukkanó ismert bloggert, Tomcat- et lökdösni kezdték, majd nácinak és fasisztának nevezték. Az egyik férfi Tomcat biciklijét is a földhöz vágta.

A rendezvényen több száz ember kísérte figyelemmel a szervezet zászlóbontását. Az 56 gárdistának oklevelet adott át Für Lajos korábbi honvédelmi miniszter.

A Magyar Gárda eskütételére és az ellentüntetésekre 500 rendőrt vezényeltek ki Budapest utcáira.

A Magyar Antifasiszta Liga és a Nagy Imre Társaság a Tabánban tiltakozik, a homoszexuális szervezetek pedig a Képviselői Irodaház elé vonulnak.

Fidesz: a rendőrség és a Magyar Gárda is tartsa tiszteletbe a törvényeket

A Magyar Köztársaság jogállam, melynek alkotmánya rögzíti az alapvető szabadságjogokat. A törvények mindenkire vonatkoznak, mindenki számára egyformán biztosítanak jogokat és írnak elő kötelezettségeket - mondta el sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter. A Fidesz szóvivője hozzátette, hogy az erről szóló felhívásukat honlapjukon is közzé tették, és elküldték a szerkesztőségeknek is.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség határozottan felszólít mindenkit, hogy tartsa tiszteletben az Alkotmányt és a törvényeket. A Magyar Gárda tagjait és aktivistáit is felszólítják, hogy tartsák tiszteletben mindenki szabadságjogát, és ne engedjenek teret senkivel szembeni hátrányos megkülönböztetésnek. A rendőrségtől pedig azt várják, hogy tartsa és tartassa be a törvényeket, minden embernek egyformán biztosítsa az Alkotmányban rögzített szabadságjogok érvényesülését, és akadályozza meg, hogy bárkit hátrányos megkülönböztetés vagy jogsérelem érjen.