Nem kérnek a „júdáspénzből”: pénzalap Erdélyben
2004. december 8. 21:59


MNO
Tudassátok a jelenleg regnáló posztkommunista magyar államvezetéssel, hogy mi erdélyi magyarok a gyalázattal szennyezett júdáspénzükből nem kérünk! – olvasható Horváth Alpár felhívásában. Az Anyaország-Alapot létrehozó Európai Idő szerkesztősége nevében a főszerkesztő szerkesztőségünkhöz is eljuttatott felhívásában kijelenti:

 
„Nem kérünk sem a Szülőföld-Alapból, sem semmilyen más idevetett, lerágott koncból, amiként nem kérünk abból a nemzetpolgárságból sem, amelynek ők az osztogatói és ők a megrajzolói! Ha valamit még ezután elfogadunk, az csak – és kizárólag – a magyar állampolgárság lehet, de az sem kell a jelenlegi Gyurcsány-Hiller-Kuncze fajtáktól, hanem majd – ha lesz – a majdani felelősen gondolkodó és a nemzetért felelősen cselekvő kormánytól, lett légyen az bármilyen pártszínezetű is!”

A felívás kezdeményezői, akik a december 5-i „Fekete advent” üzenetét úgy értelmezik, hogy „nem mi szorulunk az ő segítségükre, hanem ők, akik már a történelmüket sem ismerik, és a véreiket is megtagadják, mert súlyos betegségben szenvednek”, létrehozzák az Anyaország-Alapot a trianoni Magyarországban rekedt, nemzeti öntudatukban önhibájukon kívül megrokkant érzelmi-erkölcsi fogyatékosok megsegítésére, valamint felnövekvő utódaik történelem oktatásának támogatására – olvasható a levélben.

A bankszámlaszámot az Európai Idő 2004/26-os, karácsonyi számában hozzák nyilvánosságra.

A bankszámla kezelői a romániai magyar történelmi egyházak e feladattal megbízott képviselői lennének, meghatalmazott fölhasználója a magyar kormány mindenkori oktatásügyi minisztere lenne.

 
Bankszámlaszám: Cod IBAN: RO86BRDE150SV04260101500 - Banca BRD-GSG, Sfantu-Gheorghe
A Bankszámla kezelői: a romániai magyar történelmi egyházak e feladattal megbízott képviselői
Meghatalmazott fölhasználó: a Magyar Kormány mindenkori oktatásügyi minisztere
Adományozók: a Trianonban magyar állampolgárságuktól megfosztott erdélyi magyarok leszármazottai, akik Isten segedelmével nem lettek érzelmi-erkölcsi fogyatékosokká, s anyagiakban sem roppantak meg annyira, hogy véreiken, nemzettestvéreiken ne tudnának segíteni!