Jó úton 2014. felé

 

Az elmúlt hónapokban egyre nagyobb aggodalommal figyeltem, hogy a baloldal milyen elszánt igyekezettel próbálja megteremteni azt az egységet, amivel reményeik szerint az 2014-es választásokon visszaszerzik az 2010-ben elvesztett hatalmukat.

Ezt támasztja alá az is, hogy nem csak a hazai baloldali erők tesznek meg mindent, a remélt egység megteremtése érdekében, hanem a külföldön meglapuló és onnan, a nemzeti erőket gyalázó és bomlasztó liberális, kozmopolita, magukat magyarnak mondó világpolgárok is mindent megtesznek, hogy hazánknak rossz hírét keltsék a Világban.

Ehhez zárkóznak fel olyan tőkeerős, Soros György és Hilary Clinton nevével fémjelzett szervezetek is, melyek dollár tízmilliókkal támogatják, a jelenlegi magyar kormányt megdönteni szándékozó szervezeteket, élén Bajnai Gordonnal

 

Ezzel szemben a jobboldalon eddig,  csak csend, esetleg az egymásra mutogatás volt jellemző. Ezért elhatároztam, hogy elmegyek a devizahitelesek problémáit felvállaló, Kasler Árpád által,  a Hősök- terére meghirdetett gyűlésre, hogy megnézzem, hányan leszünk, és kik lesznek ott?

 

Szerencsére az idő is kedvezett a nagygyűlésnek. Ragyogó tavaszi napsütésben gyülekeztek az emberek. A 11.00 – re meghirdetett kezdéskor, már több ezer ember, - sokan családostól, - gyülekeztek a téren. A mintaszerűen előkészített és szervezett nagygyűlés a tárogatószóval felvezetett Himnusz eléneklésével kezdődött, majd sorra következtek a felszólalók.

 

Elsőnek, a gyűlést meghirdető Kásler Árpád szólt a megjelentekhez. Először is üdvözölte a megjelent több száz motorost, melyek felvonulását Orbán Viktor, megkérdőjelezhető paranccsal betiltotta, de a megjelent motorosok a Hősök-tere körül megtett háromszoros, „nagyhangú” körözéssel köszöntötték a nagygyűlést.

 

Az ezt követő beszédek alatt elindultam, hogy az egyre sokasodó tömeg soraik között  ismerősöket keressek. A legnagyobb megdöbbenésemre, nem csak a sokszor családostól megjelent, általam ismeretlen devizahiteleseket láttam, hanem egyre több olyan nemzeti gondolkozású és jobb oldali embereket, akiket az utóbbi 15-20 évben ismertem meg.

Az idősebb, volt MIÉP-esek mellett a Magyar Gárda, a Nemzetőrség, a Magyar Nemzeti Gárda, a Nemzeti Őrsereg vezetői és meghatározó tagjai, szinte kivétel nélkül ott voltak, különböző egyenruhákban, vagy civilben, de a nemzeti gondolat vasabroncsként fogta össze valamennyit. Meglepetésemre, még egy öreg korombeli, 80 év feletti, botra támaszkodó  56-os  harcostársammal is találkoztam, aki a körülötte álló fiatalokkal beszélt az igazi rendszerváltás szükségességéről. Ott voltak az 56-os Antibolsevista Szövetség vezetői és fiatal tagjai és legnagyobb meglepetésemre a Jobbik egyik legradikálisabb képviselője és az Attila Király népfőiskola néhány hallgatója is.

 

A három óra alatt, amit a Hősök terén töltöttem, meggyőzött arról, aminek hiányát eddig tapasztaltam, hogy mindegy milyen címen, kinek a felhívására, de megkezdődött a nemzeti erőknek az egységes fellépése, ami néhány hasonló összejövetel után megteremtheti azt a nemzeti egységet, amitől a volt kommunistákból szocialistákká és demokratákká vedlett elvtársurak

és liberális kozmopolita szövetségeseik jobban rettegnek, mint őrdög a szenteltvíztől.

 

Tehát a nemzeti erők összefogása megindult azon az egyetlen lehetséges úton, amiről, ha nem térnek le, az 2014-es választásokon, ha nem is nyernek, de megkerülhetetlen kormányzati tényezővé léphetnek elő, de legalább is támogathatnak egy kisebbségi FIDESZ - kormány minden pozitív javaslatát.

Ha csak nem következik be az a nemzeti gyalázat, hogy a FIDESZ koalícióra lép a kommunistákkal és liberális kozmopolitákkal.

 

                                                                             KABSZ figyelő