Készen állunk! – Interjú Vona Gáborral a legfrissebb Bar!kádban

2014-01-22 17:52

Pörzse Sándor: Négy év

Eltelt négy év. Bizonyítottunk. Vannak még korlátaink, de óriásit léptünk előre. Vona Gábort megismerte az egész ország, a fiatalok között máris ő a legnépszerűbb. (Sőt, egy szavazás szerint a legsármosabb is.) Már van saját erőnk: mérjük, hogy állunk, hol kell erősíteni. Van rutin, megmaradt a hit. A régi szavazóink velünk vannak, és hogy mennyit szereztünk hozzá, mostantól dől el.

Készen állunk!

A Jobbik kampányhoz való hozzáállása kimagaslik a rettenetesen alacsony szintű, gyermeteg sárdobálásban. Elmondjuk a kemény üzeneteinket akár a Fidesz, akár az MSZP politikájáról, de a legfontosabb üzenetünk, hogy mi ezt sokkal jobban tudnánk csinálni – mondta el a Bar!kádnak Vona Gábor. A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje szerint a nemzeti pártot több fronton is próbálják akadályozni a sikeres választási eredmények elérésében, de a Jobbiknak az a dolga, hogy ilyen körülmények között is a győzelemért küzdjön.

Eljő, eljő a diadal!

Kétezer jobbikos egy helyen, jeles előadók és egy maratoni Vona Gábor-beszéd. A nemzeti párt évértékelő-évadnyitó rendezvényén jártunk, ahol Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár kapta meg a Pongrátz Gergely-érdemkeresztet.

Újabb kárpótlás a zsidóknak

Zajlik a Magyar Holokauszt Emlékév, és ennek megfelelően az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága javaslatának alapján Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár döntött a hozzá kapcsolódó Civil Alap – 2014 pályázat nyerteseiről. Az 1,8 milliárd forintból vaskos összeget kapott például az ATV, a zsidó gárda, a Tom Lantos Intézet, a Hetek, a Lánchíd Rádió, sőt még Suchman Tamás volt MSZP-s politikus is, de nem sajnáltak 3 és fél millió forintot egy zsidók által szervezett „rendhagyó osztályfőnöki órára” sem.

Gyarmati leigázás

Az EU az összes (10 millió) gazdaság 47 százalékának a felszámolását tervezi. Ezekből 4 millió a keleti térségre, 700 ezer az EU–15 területére esik. A családi gazdaságok a termelésből jórészt kiszorulnak, szerepüket fokozatosan az „agrobusiness” cégóriások mint nagyüzemi integrátorok veszik át.

Áporodott szag balról és jobbról

2002-ben legalább még csak feleennyire volt kifosztva az ország. Azon időkben tért vissza ugyanis a politikai elit. A bolsevik-neokon baloldalon reaktiválódtak az ÁVH méltó mélycionista örökösei. Az adminisztratív hatalmát megtartani akaró neokon áljobboldal, a 2002 körüli polgári körös időszak mára mélységesen unalmassá vált és elhasználódott szellemi holdudvarának restaurációján dolgozik.

A LÉTezés jogán

Január 11-én jelent meg 25-50-75 címmel egy tanulmány, melyet neves magyar szociológusok és közgazdászok is támogattak, és amely nagy port kavart az elmúlt néhány napban. Az úgynevezett LÉT-pénz alapján mindenkinek alanyi jogon járna a havi ötvenezer forintos fizetés.

Mire való egy külügyminisztérium?

A diplomácia jellegénél fogva rejtett tevékenység. A hatalmasok számára nincs benne igazi üzlet, a szegények nem tőle várják sorsuk jobbra fordulását. Szavazáskor senkinek sem a külügy jár az eszében. Így hát a korlátlan visszaélések terepe nálunk.

Ismét eladó a magyar állampolgárság!

A Jobbik már számos alkalommal felhívta a kormány figyelmét a környező országban immár gátlástalanul és nyíltan működő, magyar állampolgársággal üzérkedő maffiahálózatok létezésére. A magyar kormány tagad vagy inkább csak hallgat, Ungvárt pedig ismét elárasztották a magyar állampolgárságot pénzért hirdető plakátok.

A pillanat ereje

Az Őrség és az Északi-Kárpátok nem éppen szomszédos tájegységek. Palatkás József bútorkészítő révén mégis közel hozható egymáshoz a történelmi Magyarország két, egymástól mintegy 900 kilométerre eső területe. Az Erdélyből elszármazott mesterember vallja szakmája öreg igazságát: egy bútornak legalább 90 évig kell bírnia, hiszen 85 éves korában vágják ki a fát, és ha csak 80 évre csinálnak bútort, elfogy az erdő.

Sztálin, avagy a hóhér magánélete (1. rész)

1953. március 5-én bekövetkezett az, amire gondolni sem volt szabad a Szovjetunióban, valamint a többi kommunista országban: meghalt Sztálin. A temetésén hatalmas tömeg vett részt, hogy elbúcsúzzon az istenné magasztalt pártvezetőtől, aki valójában emberek tízmillióinak haláláért volt felelős. Már a kommunista rezsim időszakában utódja, Hruscsov révén nyilvánosságra került több, a sztálini terrorra vonatkozó valós információ, de az embertelen tettek tömkelegére csak a Szovjetunió szétesése után derült fény. A diktátor magánéletének egyes részeit azonban a mai napig homály fedi, beleértve az öngyilkos feleség, a halálba kergetett elsőszülött fiú, az alkoholista másodszülött és a meggyilkolt barátok tragédiáit.

A szebeni szász erődtemplomok nyomában

Kisdisznódon a falu által körbeölelt Michelsberg tetején áll az evangélikus úgynevezett hegyi templom. Kertjében gömb alakú kövek hevernek szerteszét, ugyanis régen minden nősülés előtt álló legénynek egy ilyen gömbkövet kellett felgörgetnie a hegytetőn álló templomba, amelyeket ostrom esetén be lehetett vetni a támadók ellen. Ellenség akadt bőven, ám a templom inkább mentsvárként és élelmiszerraktárként szolgált, míg a portyázó hadak elvonultak.

Aki túrázik, az náci!

Soha nem látott nyilvánosságot, így ingyen reklámot kapott az immár csaknem évtizedes múltra visszatekintő Kitörés-túra. A Börzsöny Akciócsoport által minden év februárjának elejére szervezett éjszakai teljesítménytúra évről évre népszerűbb, de a kampány megindultával a szélsőbaloldali