Megáll az ész! - Porubszky István

 

A TV és a film a XX. század lenyűgöző vívmánya. Az emberek véleményének kialakításában, a tájékoztatásban, a tudatformálásban meghatározó a szerepe.

Ki is használták ezt a kommunisták és liberális kozmopoliták, amikor a II világháború után az elmúl 70 évben,  filmek és TV játékok ezreit gyártották a „fasizmus” a németek bűneinek, a borzalmaknak  és szörnyűségeknek  bemutatására, felhasználva a filmtechnika minden fortélyát, hogy a borzalmak még borzalmasabbnak látszanak, - az sem baj , ha ez távol áll a valóságtól. -

Meg is van az eredmény. A Világon ma mindenki tudja,  / Tudnia kell !!! / hogy a gonosz fasiszták 6 millió /?/ ártatlan zsidót öltek meg.

Ugyanakkor 100 millió kommunisták által legyilkoltakról áldozatokról, alig készült film. Egy kézen meg lehet számolni, hogy hány film készült arról, hogy a kommunisták milyen módon pusztították az emberek tízmillióit, egész népeket is elpusztító szándékkal.

 

Nagy öröm az életben maradt üldözöttek számára, hogy néhány éve, legalább az év egy napján, február 25.-én megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól.

Arra gondoltam, hogy ezen a napon a TV csatornák legalább egyikén, kikeresnek egy olyan filmet, amelyik a kommunizmus igazi arcát  mutatja be.

 

Emlékszem, néhány éve láttam egy filmet, Ha jól tudom, „A per” volt a címe, ami az 1945-ös „felszabadítás” /?/ ”gyönyöreit” mutatta be. Most időszerű lett volna az újbóli bemutatás!

 

Örömmel láttam az egyik állami TV műsorán, hogy vetítenek egy filmet 24.-én este „ Csillagosok Katonák” címmel. / magyar filmdráma. / Nem ismertem a filmet, arra gondoltam, hogy az 1945-ös vörös csillagos szovjet katonák tetteit fogják bemutatni, mint a kommunizmus szálláscsinálóit.

Azonban az első képsorok után rájöttem, hogy a film az 1917 és 1921 közötti Oroszországi polgárháború idején játszódik. Ekkor néztem meg, hogy mikor készült a film? 1967-ben. Ez megdöbbentett, hiszen a Kádár rendszer legsötétebb éveiben vajon milyen filmet készíthettek a csillagosokról?

És nem csalódtam! A film bemutatta, hogy a „vörösök” ellen harcoló „fehérek” milyen kegyetlen, cinikus hidegvérű gyilkosok és a „csillagosok” milyen kiszolgáltatott, de ugyanakkor milyen bátor és önfeláldozó hősiességgel mentek a biztos halálba a kommunista eszméért.

 

Ki volt az a tudatlan, - vagy tudatos, - műsorszerkesztő, aki a „Kommunisták üldözöttjeinek emléknapján” egy kommunistákat dicsőítő filmet tűz műsorra, ahol a kommunisták ellen harcoló „fehérek” a gonosz, kegyetlen gyilkosok,

 

 

A „csillagosok” pedig  bátor hősök, akiktől a fim végén megható, néma katonai tiszteletadással búcsúzik a főszereplő.

 

Ki érti ezt? Ki a felelős ezért?  Hol volt itt rendszerváltás? Mit szólnak ehhez a választófülkék forradalmárai? Kik a TV műsorok szerkesztői és felelősei?

 

Miért nem a „Mansfeld „ filmet mutatták inkább? Netán ez sértette volna az elvtársurak érzékenységét?

 

                                                                   Porubszky István,  / Potyka bácsi /

                                                                  1956-os Antibolsevista szövettség