https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1069236_10152055027329623_1631477299_n.jpg

 

Turks support Székely freedom fight

 

Mon, 11/04/2013 - 10:20

http://www.jobbik.com/sites/default/files/styles/large/public/field/image/DSC_0612.jpg?itok=ukvx2Q1F

Turks support Székely freedom fight

Hundreds of students, teachers, politicians, local leaders and citizens attended Gábor Vona's lecture again, this time at the Marmara University of Istambul.

Two days ago, Jobbik's president gave a presentation on the common Turkish-Hungarian past, present and future at Sakarya University, one of the centres of Turanist intelligentsia; yesterday it was time for Marmara University of Istambul. There were hundreds of people waiting for Gábor Vona, and as he wrote in his Facebook post, the atmosphere was incredible:

"I held a presentation at Istambul's Marmara University for hundreds of students, teachers and other visitors. As the organizers said, the room was unfortunately too small for the other half of the people. I was received with incredibly strong enthusiasm, I was celebrated as if I were a star. In my lecture, I asked the audience to stand for the Székelys, since they are Attila's grandchildren, too. At the end of the event, the dean of the university gave me a memorial medal and then it was time for the endless photo session."

http://www.jobbik.com/sites/default/files/DSC_0502_1.jpg

In his presentation, Vona pointed out that Turanic cooperation is a great opportunity for all nations related by blood to create a bridge between East and West, with Hungary being the Westernmost Turanic country.

Talking about the current atmosphere of world politics, Vona told his Turkish audience that globalism destroyed all societies which gave up their values and traditions, or were unable to protect them.

"The world is in turmoil today, full of injustice, manipulation and violence. Some say that it is the clash of various civilizations, cultures and religions, such as a fight between the Christian West and the Muslim East. This is a half-truth and we know very well that half-truths are worse than lies, because they are easier to believe. Christianity and Islam have indeed fought in the past, we Hungarians and Turks need no further explanation about that. But that is history, the current struggle in the world is much deeper than that. In fact, it is the powers of Euro-Atlantism that globalize, in other words, suppress the rest of the world. They have more or less subdued Eastern Europe, now it is time for the Muslim world. They want to expand global capitalism to the nations of the Muslim world as well."

http://www.jobbik.com/sites/default/files/DSC_0717_0.jpg

Gábor Vona's presentation was often interrupted by applause. When Jobbik's president mentioned the Székelys and their forthcoming autonomy, somebody from the audience(!) brought him a Székely flag. The flag, that depicts the sun and the moon exactly the same way as on the banners of many Turkic countries.

Talking about the Székelys, several visitors mentioned that the Székely people as well as Székelyland (Sekelistan in Turkish) have more and more coverage in Turkish media. For example, TRT Haber, the news service of the central Turkish television and other media showed extensive coverage of the Székely March on last Sunday and the matter of the Székelys, who are considered a brotherly nation as well.

Turkish people need more information about Székelyland and will give their full support to the freedom fight of Székelys.

during the Turkey-Hungary match in Istambul as the one that was flown at the game in Budapest: "We are all Attila's grandchildren!" After the presentation in Istambul, Jobbik's president also met the football fans who put up the same kind of banner

Ádám Horváth (Istambul)

 

 

A Hungária Szabadságharcos  Mozgalom  tiltakozik a Magyar kormány vezető pártjának a turáni népek ellen tett parlamenti leszavazása és az albizottság elnökének Mandur Lászlónak a kommunista MSZP képviselője, megválasztása miatt. Ez a Rózsadombi kirekesztési paktum ujabb fejezete?

Igy tovább elvtársak !

 

Tisztelettel, Molnár Lajos HSZM Elnök

 

 

FELKÉRJŰK A NEMZETI EMIGRÁCIÓT, IRÁSABAN TILTAKOZZANAK A FIDESZ KORMÁNYNÁL A  FIDESZ  KÉPVISELÖKNÉL ÉS TERJESSZÉK AZ ALÁBBI CIKKET.

 

Fidesz-MSZP összefogás a turáni népek ellen !

  2013. április 15., 13:46

http://jobbik.hu/sites/default/files/styles/tovabbi_galeriak/public/field/image/kurultaj_2.jpg?itok=bkzM_5oD

Tartózkodó szavazattal akadályozták meg az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes, KDNP-s és MSZP-s tagjai, hogy a Jobbik kezdeményezésére a parlament tárgysorozatba vegye a turáni rokon népek napjáról szóló határozati javaslatot. Vona Gábor szerint a „gyáva nem” diplomáciai sértés és egyben rossz üzenet a társadalom felé.

Önsorsrontó kompromisszum

A Jobbik elnöke hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy pártja idén márciusban két feltétellel fogadta el a finnugor rokon népek napjáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Az egyik az volt, hogy a rokonságot nyelvrokonságra változtatják, a másik, hogy a következesség jegyében a turáni népek is hasonló napot kapnak. Vona megjegyezte, hogy a Jobbik részéről már a finnugor nyelvrokonság elfogadása is „önsorsrontó kompromisszum” volt, mivel e tárgyban nincs tudományos egyetértés, a turáni vérrokonságot viszont lassan mindenki elismeri.

Vona Gábor sajtótájékoztatóján felháborodásának és elkeseredettségének adott hangot, a döntéssel szerinte a kormány maradék szavahihetőségét vesztette le, továbbá nemet mondtak a magyar társdalom jogos igényére, amely például a több százezer embert megmozgató Kurultájban fejeződik ki. Mivel a közép-ázsiai népek élénk figyelemmel kísérték a határozati javaslat sorsát, a diplomáciai sértést nehéz lesz az illetékeseknek megmagyarázni – hívta fel a figyelmet.

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem?

Vona Gábornak – aki Gyöngyösi Márton és Hegedűs Tamás mellett a javaslat előterjesztője volt – a kulturális bizottság hétfő délelőtti ülésén volt alkalma érvelnie a turáni rokon népek napja mellett. A pártelnök kifejtette, tudományos kérdésekben az Országgyűlésnek nincs joga dönteni, ám mivel a tudományos vita tárgyát képező finnugor nyelvrokonság is megkapta ezt a rangot, hasonló gesztus a genetikai kutatásokkal is alátámasztott, bizonyítottan vérrokon turáni testvér népeknek is kijár.

A Jobbik elnöke a bizottsági ülésen kiemelte, a szocializmus alatt elfojtott turanizmus a rendszerváltás után búvópatakként tört felszínre, most pedig reneszánszát éli, melyet a Lezsák Sándor által fővédnökölt Kurultáj is bizonyít. „Ez a kérdés a társadalomban túlnőtt a politikai kereteken, és nem arról van szó, hogy a Jobbiknak tesznek-e gesztust” – húzta alá a képviselő. Vona arra is felhívta a figyelmet, hogy Törökország és Azerbajdzsán esetében szédületes ütemben fejlődő országokról van szó.

kép

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a tavalyi Kurultájon

Attila unokái

Vona Gábor szerint a Kárpát-medencében és a világon szétszabdalt, magyarokkal rokon népek szívét egyaránt megdobogtatja a tudat, hogy Attila unokái vagyunk, és egy ilyen kezdeményezés több százmillió ember pozitív visszajelzésére számíthat. Elutasítása esetén, bár nem mérhető 2004. december 5-éhez, hasonló pofon lenne vérrokonaink kirekesztése – vélekedett a pártelnök.

A Jobbik vezetője végül ara kérte a kormánypárti képviselőket, hogy ne a beterjesztő párthovatartozását, hanem az ügy fontosságát nézzék, és ha esetleg mégsem támogatnák az indítványt, indokolják meg, miért, illetve adjanak támpontokat a jövőt illetően. Vona hangsúlyozta, hogy a Jobbik az elutasítás esetén sem tekinti lezártnak a kérdés, és tovább fog harcolni, elsősorban egy őstörténeti intézet felállításáért, ahol történeti, régészeti, néprajzi, vallási, nyelvészeti kutatások folynának.

Az előterjesztéshez egy kormánypárti képviselő sem szólt hozzá, egyedül a jobbikos Novák Előd olvasott fel fideszes képviselők korábbi, parlamenti felszólalásaiból. Ebből kiderült, hogy Kőszegi Zoltán és Boldog István fideszes képviselők egyaránt támogatandó, konstruktív javaslatnak nevezték a Jobbik felvetését.

Ennek ellenére a bizottsági ülésen a Jobbik igen szavazatai mellett a Fidesz, a KDNP és az MSZP tartózkodásával az indítványt tárgysorozat vételét elutasították.

Albizottságot kaptak a szocialisták

A bizottsági ülésen nem csak turáni népek leszavazása, hanem az ellenőrző albizottság elnökének megválasztása is sokak számára meglepő eredményt hozott. A bizottság kormánypárti képviselői ugyanis a jobbikos Novák Előd helyett (aki korábban már vezette a törvények végrehajtásáért, gazdasági-társadalmi hatások figyelemmel kíséréséért felelős testületet) a szocialista Mandur Lászlót választották meg.

A szavazást megelőzően csupán Novák Előd tartott programbeszédet, ebben a jobbikos politikus kiemelte, „nem árul zsákbamacskát”, amennyiben őt választják meg, továbbra sem fog albizottsági ülést összehívni a plenáris ülés napjaira (jelenleg ugyanis az álláshalmozó képviselők miatt ez történik), továbbá olyan súlyos anomáliákat fog kivizsgálni, mint amelyek korábban a médiahatóság részéről is felmerültek. Novák Előd aktív ülésezést és a kényes kérdések nem szőnyeg alá söprését ígérte, de nem kapott bizalmat.

A paprikás hangulatú bizottsági ülésen Novák Előd többször is összevitatkozott L. Simon László fideszes bizottsági elnökkel, aki elnöki minőségben kommentálta a jobbikos képviselő hozzászólásait, és – Novák szerint házszabály-ellenesen – fogalmazta meg saját vélemé