Morvai Krisztinát szeretnék miniszterelnöknek csalódott fideszesek és civil jobbosok
2007-02-24. 01:45:42


[*]Az orbáni nagyotmondástól és az ezzel párhuzamos törpe tettek közti szakadéktól megcsömörlött, főként másodvonalbeli fideszes és nemfideszes jobbos politikusok, civilek Morvai Krisztinában látják azt a személyt, aki független miniszterelnök-jelöltként Viktorral szemben belátható időn belül képes volna Gyurcsány megbuktatására.

A Kuruc.info forrásai szerint Morvai, mint aki egyik elhasználódott, korrupt parlamenti párthoz sem tartozó, kívülről jött és hiteles személyiség, amennyiben elfogadja a kérést, valószínűleg hetek alatt magasan felülmúlná a gyenge és egyre hiteltelenebb, kamu ultimátumutokat adó Orbán népszerűségi mutatóit.

A parlamenti pártokat természetesen egyként rosszul érintené egy Morvai Krisztinához hasonlóan magyar érzelmű, önálló, karizmatikus személyiség felbukkanása, hiszen esetleges előrehozott választások során nemcsak a nyíltan nemzetellenes szoclibek, hanem a látványosan hangoskodó, de velük csendben együttműködő, milliárdokat számla nélkül közösen elköltő ellenzék is hatalmasat bukhat.

Fideszes önkormányzati forrásunk szerint a párttagság és a szimpatizánsok egyre elégedetlenebbek, hiszen az őszi keménykedés, ultimátumozgatás és az október 1-i ellenzéki önkormányzati győzelem ellenére a Gyurcsány-kormány a helyén van, sőt gátlástalanabb és kártékonyabb, mint valaha. A Fidesz egyetlen munkahelyet nem tud megvédeni, még egy kórházbezárást sem tud megakadályozni, nemhogy Fletót elzavarni, mégis, tettek helyett újabb maszlaggal eteti választóit: a népszavazással. Ennek kiírásáig akár újabb egy év is eltelhet, ráadásul eredménye még a legjobb kimenetel esetén sem kényszeríti az illegitim kormányt távozásra.

Az egyik megyei közgyűlés fideszes tagja lapunknak elmondta, ha a jobboldal hiteles vezető-jelöltet tudna felmutatni, aki nem pártszínekben és nem is valamelypárt támogatásával lépne elő, maradék fanatikusai is hamar elpártolnának Viktortól, és az sem volna baj, ha mindez a Fidesz szétesésével járna, mivel szerinte a pártkasszából évente "százmilliókat pazarolnak baromságokra és pótcselekvésre" miközben jottányit sem javul választóik helyzete. Kérdésünkre, hogy dr. Morvai Krisztina esetleges politikai színrelépése nem eredményezi-e azonnal a csintalanos, kézivezérelt és részben már az MSZP-SZDSZ által finanszírozott fideszes pártsajtóból való kitiltását, informátorunk elmondta: számolnak ezzel a lehetőséggel, de szerinte már annyira robbanás előtti a helyzet, hogy "talán nem merik megcsinálni, mert átmenthetik magukat az Orbán utáni időkre".

Morvai egyetlen gyenge pontja a nekünk névtelenül nyilatkozó népszerű művész szerint Balóval kötött házassága, azonban, mint mondta, "ki tudja, mit hoz a jövő".

Egy civilszervezet elnöke lapunknak kifejtette: szerinte nem kizárt, hogy Morvai elfogadja a felkérést, de addig nem kívánja nevét adni az ügyhöz, amíg ez nem válik biztossá.

Az viszont biztos, hogy ha Morvai Krisztina beszélne március 15-én, és nem Orbán Viktor, és Gyurcsányék megint lövetnének, a hölgy biztosan nem futna meg páncélozott autóban, testőrök gyűrűjében, mint tette a szánalmas Fidesz-elnök október 23-án. A büntetőjogász alkalmassága mellett sokkal több érv szól, mint ellene: határozott, megnyerő, kiváló beszédkészségű személy, szavai és tettei közt nincs ellentét, Orbánnal ellentétben integráló személyiség, aki egyaránt szimpatikus light narancsostól a jobbos ultrákig. Végül, de nem utolsósorban nő és csinos is. Ja, és a megélhetési Fidesz-vezérkarral szemben egész életében dolgozott. Az az érzésünk: átszakadna a gát, ha porondra lépne...

Folyt. köv.

- Jéney Szabolcs