Szaniszló Ferenc a zsidók áttelepítéséről, a várható jövőről !

 

http://i1.ytimg.com/vi/Cp3x0r2_FTs/hqdefault.jpg
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=Cp3x0r2_FTs


Putyin: "Mi a helyzet Izrael nukleáris fegyvereivel?"

2013. szeptember 24. - 21:55

Vlagyimir Putyin orosz elnök meglepő felvetéssel állt elő! Feltette a nagy kérdést, hogy ha már ennyit beszélünk a Szíria birtokában lévő vegyi fegyverekről, akkor mi a helyzet Izrael nukleáris fegyvereivel?

A megfigyelőket is meglepte a Putyin elnök hivatkozása az izraeli nukleáris arzenálra, mellyel kísérletet tett a két ország tömegpusztító fegyvereinek összekapcsolására, mely általában tiltott az ilyen nemzetközi fórumokon. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy Szíria vegyi fegyverei ugyanolyan fenyegetést jelentenek, amilyen Izrael nukleáris fegyverarzenálja. Putyin javaslatot tett, hogy a Közel-Kelet legyen egy a nukleáris fegyverektől mentes övezet.

Putyin beszédében kifejtette Moszkva álláspontját a szíriai válság, különösen a vegyi fegyverek kérdésében.

Putyin továbbra is vitatja a szíriai rezsim felelősségét a vegyi fegyverek használatával kapcsolatban. Kifejtette, hogy a szakértői megállapították, hogy a kérdéses támadásban használt vegyi fegyver egy régi szovjet típus, mely nincs rendszeresítve a szíriai hadseregben.

Mészáros Tamás - Jövőnk.info

****************************************************************


Izrael hamarosan összeomlik?
2014, február 2 - 16:43 MTI nyomán - alfahir.hu

A közel-keleti térség tartósan instabil, forrongó része marad a világnak, konfliktusait a síiták és a szunniták ellentéte határozza meg - mondta az izraeli védelmi miniszter vasárnap a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.

bhjMóse Jaalonnal a konferencia rendezői külön beszélgetést szerveztek, amelyen csak ő volt a színpadon és a moderátor, Lyse Doucet, a BBC World hírcsatorna vezető tudósítója. Előtte a közel-keleti helyzetről tartottak panelbeszélgetést, amelyen részt vett a zsidó állam egyik fő ellenfeleként számon tartott Irán külügyminisztere is.

Móse Jaalon elsősorban a panelbeszélgetésen elhangzottakkal kapcsolatban fejtette ki véleményét. Hangsúlyozta, hogy a Közel-Keleten "választásokat rendezni édeskevés ahhoz, hogy meggyökeresedjenek a demokratikus alapértékek". A demokratikus formák helyett a demokratikus eszmék terjesztésére kell összpontosítani, ennek a kulcsa pedig az oktatás - emelte ki a politikus (különösen röhejes, ha egy apartheid-rendszerre építő katonaállam hadügyminisztere beszél a demokratikus alapértékekről - a szerk.)

A Nyugatnak az oktatási rendszer fejlesztéséhez kellene kötnie a térségbe juttatott valamennyi támogatás igénybevételét - tette hozzá. Az arab világ válságai szerinte azt mutatják, hogy összeomlanak a mesterségesen létrehozott államok (akkor tehát Izrael hamarosan bukik? - szerk.).

Úgy vélte, nem várható, hogy még az ő életében szilárd demokratikus rendszerek alakulnak ki a Közel-Keleten. "Számomra jó hír, hogy (védelmi miniszterként) nem leszek munkanélküli, de a rossz hír is az, hogy nem leszek munka nélkül" - fogalmazott Móse Jaalon (a térség legerősebb hadseregével és terrorra épülő katonai stratégiájával természetesen szó sincs leszerelésről, megbékélésről - a szerk.).

Megszálló vagyok és erősebb. Ennyi

Az izraeli-palesztin békefolyamattal szemben szkeptikus politikusként és a telepépítések keményvonalas támogatójaként ismert védelmi miniszter az izraeli-palesztin viszonyról szólva kiemelte, hogy a palesztin oldalon hiányzik a konfliktus lezárására alkalmas vezetés.

Úgy vélte, hogy a konfliktus lényegét nem a területi kérdések alkotják, ugyanakkor a palesztin területi igények elfogadhatatlanok Izrael számára, és ezért "egy tapodtat sem engedhetünk" (a palesztin "területi igények" valójában a saját földjükhöz való ragaszkodást jelenti - a szerk.)

Bizonyítsa be a vádlott, hogy ártatlan

Az izraeli védelmi miniszter előadása előtti panelbeszélgetésen Mohammad Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter egyebek között kiemelte, hogy az országa nukleáris fejlesztési programjáról a hatokkal - az ENSZ Biztonsági Tanácsa tagjaival és Németországgal - február 18-ai kezdettel Bécsbe tervezett tárgyalások a számos technikai kérdés miatt hosszúnak ígérkeznek, de "történelmi esélyt" kínálnak a vita rendezésére. Hangsúlyozta, hogy a perzsa állam hosszú távú megoldást szeretne elérni.
A beszélgetésen Carl Bildt svéd külügyminiszter rámutatott, hogy az iráni atomprogram körüli vitát a bizalom súlyos hiánya jellemzi, ezért Iránnak meggyőzően be kell mutatnia, hogy atomprogramja kizárólag békés célokat szolgál (magyarul: bizonyítsa be a vádlott, hogy ártatlan, nem pedig az ügyész, hogy a vád megalapozott - a szerk.)

A Nyugatnak "nincs kizárólagos joga a bizalmatlanságra" - reagált Mohammad Dzsavád Zaríf, hozzátéve: az iszlám köztársaság lakossága "alapos okkal gondolja, hogy Nyugat meg akarja fosztani a modern technológiákhoz való hozzáféréstől".

Móse Jaalon mindezzel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy Irán félrevezeti partnereit. Valójában csak a rohamosan romló gazdasági helyzet miatt tér vissza a tárgyalóasztalhoz, és továbbra is a nukleáris fegyver kifejlesztése a célja. Ezért az iráni atomprogramot minden lehetséges eszközzel fel kell tartóztatni - jelentette ki az izraeli védelmi miniszter (Izraelnek ma valószínűleg több száz robbanófeje van, amit nem fog félni felhasználni civil lakosság ellen - a szerk.)