A Karpat - medence osnepetol a Tortenelmi magyar alkotmanyossagig.
Mit szabad es mit nem szabad alkotmanyozast illetoen tenni napjainkban.
 
(Vona Gábora Duna TV-ben; Miért történeti az ősi magyar alkotmány?)
 
Velemeny es hozzaszolas.
 
Szent Istvan allamalapitasara azert kerult sor, mert Verbulcsu Horka 954-955 os hadjaratai kovetkezteben mar latszott, hogy a Nemet Birodalom egyesulese nem akadalyozhato meg.
Ugyancsak a Romai Birodalom megszuneset kovetoen a levalt Bizanc Birodalomma szervezkedese is elekerulhetetlenne es lathatova valt.
 
Ezert a Magyarsag szamara is CENTRALIZALT allamot kellett szervezni. Ezt Geza es Istvan kezdte meg.
Mivel a magyarsag Birtokaban volt a Szent Korona - ezt a Tarih-i Ungurusz vilagosan megirja - a papatol azt kertek, hogy az uj kiralysagot ismerje el a terseg jogviszonyainak megfeleloen Kereszteny Kiralysagnak.
 
Ezt a papa leveleben meg is tette. A papa semmi mast nem tett. Koronat egyaltalan nem kuldott, ilyesmit levelenek kesobbi masolatainak valtozataihoz csak az egyhaz fuzott, aminek pillanatnyi politikai oka volt kesobbi korokban, semmi mas. A gond azzal van, hogy az eredeti papai level csak atiratokbol ismert es igen kesoi formaban.
De abbol is lathato az eredeti papai level tartalma, amihez kesobb az egyhaz mindenfelet hozzatett, bar ezert sokszor felvetettek, hogy a megmaradt masolathoz hozzahamisitottak.
Mindez azonban semmit sem vesz el abbol, ami a 9. szazad vegen tortent.
A lenyeges ugyanis az, hogy a magyarok a sajat elhatarozasukbol alakitottak ki centralizalt allamformat, aminek szuksegessegere mar Verbulcsu Horka is ramutatott, mert addig a nyugati hadjaratokban csak a hatarszeli magyar nemzetsegek vettek reszt, ezek alkalmi szovetsegeinek a feje o volt, a hun ivadek, a Fekete Horka, illetve a Karcsak  Ennek emlekei a Csallokozi Karcsak, mert ott telepitettek le a mar hivatalukat kiszolgalt Karcsakat.  
A Magyar Kiralysag tehat Onallo allam maradt es ezen semmit sem valtoztat Orseolo Peter, Istvan noverenek fia mesterkedese, aki Imre herceg ozvegyevel osszejatszva valoszinuleg merenyletet kiserelt meg Istvan ellen, illetve megvakittatta Vazult.
A kozvetlen ag azonban megmenekult es az Arpad hercegek vissza tertek
Geza idejen a papasag a magyarokra tamaszkodva erosodott meg es bujt ki a nemet csaszarsag felugyelete alol.
Ezzel a magyarok betoltottek azt a helyet, amivel Bizanc kiserletezett a 9. szazad vegen, amikor a Balkanra vandorolt, szervezetlenul maradt szlav tomegeket, a 7-8 szazadban lezajlott bajor-avar-szasz haborukat kovetoen, tehat  a 9. szazad vegen Bizanc megkiserelte valamifele harmadik eronek megszervezni, megpedig a Szava folyotol delre eso teruleteken es a mai Ausztria nyugati es eszaki reszen, vagyis az Ostmarkon, es a Balkanon. Eszakabbra nem mentek, mert ott a Hunok vezetoje a TUDUN uralkodott, es rendre visszaverte a Karolingok tamadasait az avar uralom meggyonguleset koveto idokben is. A bizanci szervezkedest Roma tamogatta, mert ki akarta ellensulyoznia Karolingok German hatalmi sulyat.
 
A Magyar Kiralysag azonban Szkitia uralkodoja jogain alapult es annak jogfolytonosakent elt tovabb. Ezt a Tarih-i Ungurusz vilagosan kifejti, amikor elmondja, hogy amikor a magyarok utra kelnek ezt Szkitia uralkodoja engedelyevel teszik. Az csak habsburgi, osztrak, panszlav, kommunista mese, hogy kalandozni indultak volna.
 
Evlia Cselebi torok tortenetiro a mohacsi csatat kovetoen, Buda megszallasakor megirja, hogy erdeklodessel neztek at Budat, ennek a NEGYEZER EVES Kiralysagnak a szekhelyet.
Elo kell venni ezt az Evlia Cselebi idezetet, a nyaron a Tarsoly c. ujsag lekozolte. Csak gratulalni lehet ezert a szerkesztonek, hogy ezt kozoltek. 
 
A 4 ezer eves Osi kiralysag felvetese erdekes, kulonosen az, hogy ezt a torokok pontosan tudtak. Az adat a Tarih-i Ungurusz altal emlitett azon nepre vonatkozik, amelyet Hunor nepe Pannoniaban talalt, es akik az o nyelvuket beszeltek. Ezt a Tarih-i Ungurusz vilagosan kifejti. Ez az osnep pedig nem mas, mint a gorog mondakban szereplo, Huperboreuszoknak nevezett osnep, akiktol a gorog civilizacio szinte minden civilizalt elemet atvett. Arcadia, vagyis Arkadia pelazgjait. Helena, vagyis Tunder Ilona? Arkadiai volt es mert a gorogok rosszul bantak vele a trojaiak elloptak. Troja med - szkita es arkadiai eredete ismert dolog a szakirodalomban. Troja Szikamberei, akik, mint azt a Tarih-i Ungurusz vilagosan kimondja, Pannonijaba vandoroltak Trojabol, a trojai haborut kovetoen, illetve onnan is tovabb es megalapitjak a HET dombon az osi etruszk varost, Romat. Innen aztan egyenes ut vezet a Merovingokhoz, akik versegi vonalon az Anjou csaladban maradtak meg es egyesultek az Arpadokkal. Beloluk csak Rakoczi Ferenc Nagysagos fejedelem utodaiban maradt meg leszarmazott. Felesege Szent Erzsebet es meroving agat is orokolt, maga Rakoczi pedig Arpad hazi vervonalat is.
 
Meg kell jegyezni, hogy a hazai rezsim a mai napig ketsegbe van esve a Tarih-i Ungurusz fuggetlen kiadasa miatt es foleg azert, mert a ugy kikerult a terrorista, fajgyulolo politikajuk ellenorzese alol. Mint a kiadoja, figyelem ezeket az elemeket es az elhallgatast, mellebeszeleseket. Ez az irott anyag a 9. szazadban mar irott anyagokbol meritett, ezt a torok  nyelvu masolat vilagosan megirja es Dr. Blaskovics Jozsef elso keziratos forditasaban IGY van benne. Ezeket a forditott anyagokat 1975 korul Budapestre vittem, es azok masolatait elhelyeztem magyar iroknal, mint Illyes Gyula, Grandpierre Enre, es masoknal. A hazai kiadast azonban csak azzal a "feltetellel" engedtek meg Dr. Blaskovics Jozsefnek, amikor 1981-ben emigralva Clevelandban bejelentettem, hogy nalam van a kezirat, ha az irott forrasokra valo hivatkozast "meselokre es elbeszelokre" javitja, ami forrashamisitas volt. A kutfoidomitas a hazai elnyomo rendszer jellemzoje. A hazai rezsim a mai napig a magyarsagot barbar, pusztitando nepkent kezeli amelynek nem lehet multja es jovoje sem. A hamisitasra Grandpierre Endre felfigyelt es fian, Attilan keresztul ertesitett is. Anyagi okoknal fogva kesik a harmadik kiadas es ezert egyelore nem jelenthettem be ezt a fontos tenyt a kozvelemenynek es a magyar olvaso kozonsegnek az ujra kiadott anyagban.
 
A Magyar Tortenelmi Alkotmany tehat Irott Forrasok alapjan megmaradt allamisagunk, kozjogunk, szokasjogunk es tortenelmi jogunk hatalmas muve.
 
Ezert nem szabad hozzanyulni.
 
A nemzetkozi jogban ugyanis a Magyar Tortenelmi Alkotmanyossag elismert. Ennek alapjan mondta ki pl. Eisenhower amerikai elnok az 1956-os forradalom idejen, hogy Mindszenty Jozsef hercegprimast elismerik allamfonek, tehat a Nagy Imre, 1956-os Legitim kormany folott. Ezzel Truman es Churchill velemenyet kovette. Azt, hogy a Koronatanacs utolso, allva maradt tagjat ismerik el allamfonek A kommunistak nem veletlenul duhongtek 1945 utan es Eisenhower kijelentese miatt es ezert irtak ossze-vissza mindenfele alkotmanyokat. Csak ostoba, kishitu, gyava es buta emberek kovetik 1989-t kovetoen a kommunista ukazokat. A Koronatanacs a Tortenelmi Alkotmanyossagbol kovetkezik. Eredete a vezeri tanacs, amely Arpadot korulvette es az orszag ugyeit megszervezte. Ezt egy erdekes tanulmanyaban maga Zlinszky Janos alkotmanybiro megirja.A vezerek segitenek es hatarozzak el a Kiralysag megszervezeset es Istvan megkoronazasat. Lasd Tarih-i Ungurusz. A mai igaz magyar vezetok egyetlen kotelessege, hogy a nemzetkozi jogra figyelemeztessenek es a magyar Alkotmanyossagot megvedjek. 
 
Erdekessegkent megjegyzem, hogy a Rakoczi szabadsagharc idejen, amikor az angol diplomacia a csaszariakat a magyarok jogainak elismeresere akarta szoritani, hogy a magyar hadszinter megszunjon, a beketargyalasok angol diplomatai a magyarokat CONSTITUTIONALISTS -k-nek, tehat Akotmanyvedo harcosoknak neveztek. Csak nyilvanossag elott hasznaltak a "malcontents", tehat elegedetlenkedok elnevezest, es eppen ezert tartozkodtak a lazadok megnevezestol, amit a csaszariak szerettek volna elerni.
 
Mi sem termeszetesebb annal, mint az, hogy a magyarsag jelenlegi uldozoi, fosztogatoi, a magyarsag negyezer eves allamisaganak bitorloi, primitiv fajgyulolok, tortenelmi multunk adatainak hamisitoi, jelkepeink gyalazoi, mindent megtesznek azert, hogy ezt az osi ALKOTAST eltuntessek, vagy ha mast nem, hat lekicsinyloen beszeljenek rola es elmaradottnak gunyoljak.. Rakosiek es a szovjetek csak egy epizod volt, lassuk az egesz kepet. Ne essunk abba a hibaba, hogy ostoba napi politikai divatok miatt es kishitusegbol, ne merjuk vallalni, ami a mienk es csakis a mienk.
 
Ha mas nem, gondoljunk az osokre, akik annyi ezer even at vallaltak. A Hiperboreuszoktol Rakoczi kurucai-ig es azota bezarolag.
 
Csak azt szabad tenni, hogy a magyar Tortenelmi Alkotmanyossag Ervenyet Felelos Magyar Alkotmanyozo Nemzetgyules ALLAPITSA meg.
 
Semmi mast nem szabad tennie, vagy gyokertelen csurheve valunk ostoba modon viselkedo "torvenyhozok", meg "alkotmanyozok" jovoltabol.
 
A JOGFOLYTONOSSAG helyreallitasaval az ideiglenesen hatarokon tulra szoritott magyar nep, tortenelmi emlekhelyeink es a teruleteink a legmegfelelobb VEDELMET kapjak.  
 
Erre legyunk tehat figyelemmel
 
Geonczeol Gyula
Leva, Felvidek,
Cleveland, Ohio, emigracio
2009. December 12.