Európa 2035-ben - ahogyan az oroszok látják

 

Albánia egyesül Koszovóval és Macedónia egy részével, Bosznián megosztozik Szerbia és Horvátország, Magyarország pedig gyarapodik valamikori területeinek egy részével - hát, valahogy így fog festeni Európa 2035-ben, legalábbis egyes orosz szakértők meglátásai szerint.


Description: Európa 2035-ben - ahogyan az oroszok látjákOrosz szakemberek elkészítették Európa 2035-ös térképét a CIA, az orosz GRU nemzetbiztonsági szolgálat és még néhány forrás adatai alapján. Albánia, Szerbia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Macedónia határainak elmozdulása mellett komolyabb változásokon megy majd át Spanyolország, Franciaország és Nagy-Britannia is, adta hírül az RTS.


Az begyűjtött információk elemzését követően az oroszok arra számítanak, hogy Albánia egyesül Koszovóval, de Európa más részeit is hatalmas változások rengethetik meg az elkövetkező két évtizedben. A CIA, az orosz GRU és az a szakértői csoport,a melynek élén Zbigniew Brzezinski és Samuel Huntington áll, elkészítették az Új Európa térképét.
A nagy területi átrendeződések sorozata a fentiek szerint Nagy-Britanniában
kezdődik majd Skócia függetlenségének kikiáltásával, ami azonnal elindítja az ír egyesülései folyamatot is, írja az orosz Ekszpresz.


A katalánok és a baszkok kikiáltják Spanyoloroszágtól való elszakadásukat, függetlenekké válnak, aminek hatása majd a szomszédos Franciaországban is érezhető lesz, ahol - állítják az orosz szakértők - "megkezdődik a multikulturalizmus széthullása". Franciaország déli részén egy iszlám állam jön létre, Lotharingia pedig Németországhoz csatlakozik.


De széthullik majd Belgium is és a flamandok Hollandiához csatlakoznak, míg Olaszország a gazdag északra és a szegényebb délre szakad ketté, miközben Szardínia és Szicília kikiáltják függetlenségüket.
Bosznia-Hercegovina területén majd Szerbia és Horvátország osztozik, de létrejön Nagy Albánia is, amelyet Albánia, Koszovó és Macedónia egy része alkot majd.
Szomorú sors vár az orosz elemzők szerint Lengyelországra is, amely kénytelen lesz lemondani területei egy részéről az Oroszország és Németország között létrejövendő új megállapodások miatt.
Eltűnik azonban majd Fehéroroszország is, beolvad Oroszországba, akárcsak a balti államok egyes részei vagy Ukrajna. Nagy változások várhatók a Kaukázusban is, mert az orosz elemzők szerint Oroszország nem tudja majd megtartani Csecsenföldet és Dagesztánt.
A mellékelt térképről is látszik, hogy Magyarország esetében mely részeket csatolták vissza Magyarországhoz a jövőt megjósolni próbáló orosz szakértők.

A Vajdaság Ma rovataiban közölt szerzői írások teljes átvételéhez és értékesítéséhez
a működtető előzetes engedélye