ÁLNEMZETI SZÍNJÁTÉK

Dr. Nagy Attila, orvos, köziró Debrecen

Fideszes puccs készül kormánytámogatással… A hatalom bérencei, a jól fizetett politológusok néhány órán belül egymás szavába vágva kezdik meg végeláthatatlan szóbeli hadjáratukat. A mai országértékeléshez azonban hozzátartozik az elmúlt napok két elhallgatott dokumentuma:

I./  Állampolgári, sőt igazolt képviselőjelölti bejelentést kapott az Országos Választási Iroda az alábbi szöveggel, melyre sem válasz, sem intézkedés nem született:   

„Az elmúlt hetek legismertebb magyar belpolitikai eseménye, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hazugsága bevallásának nyilvánosságra kerülése, ami alapjaiban érinti a 2006. október 1-i önkormányzati választásokat. Nevezetesen:

1. Az említett hazugság bevallása azt is jelenti, hogy a választópolgárok a magyar gazdaságra vonatkozó adatokban félre vannak vezetve országosan, a megyékben és a településeken is. Ennek egy konkrét példája, hogy pl. Debrecen MJ Város polgármesterjelöltjeinek nyilvános vitájában a két legnagyobb párt egymással ellentétes gazdálkodási adatokat hozott nyilvánosságra. E hamis adatokra nem lehet tisztességes választást építeni.

2. A fentiek miatt Magyarországon számos köztéren tüntetések zajlanak, melyek a média tudósításainak is előterében állnak. E felfokozott közhangulat egyes pártokat jogtalan előnyhöz, másokat ugyanilyen hátrányhoz juttat. 

A fentiek alapján, mint e választás egyik jelöltje, tisztelettel kérem az Országos Választási Bizottságot, hogy mérlegelje a fenti közismert tényeket, és hozzon döntést az október 1-i választások későbbi időpontra halasztásáról. Az ország működőképességének is egyik biztosítéka, ha a jelenleg hivatalban lévő képviselők a helyükön maradnak.”

II./ Az alattomos agymosás és médiadiktatúra terméke, hogy a választási reklámra fordított anyagi javak, reklámok alapján a magyar lakosságot félretájékoztatva két kiemelt választási lehetőséget sugallnak. A választás tétje „körte vagy alma”, amit akár virágok megnevezésével is kifejezhetnénk, ha nem sértené a kampánycsendet. (Maradva a virágnyelvnél: mindkettő, a körte és az alma is vadhajtás.) 2006. szeptember 25-én a debreceni Kossuth téri tüntetők előtt elhangzott az a három pont, melyet a helyi újság és televízió IX. 26-i dátummal kapott meg, az alábbi megfogalmazásban:

Kérem, hogy a (helyi „körte vagy alma”) polgármesterjelölti fórumon mindkét jelöltnek tegyék fel azt a kérdést, ami a debreceni Kossuth téren naponta tüntetők előtt nyilvánosan is elhangzott:

- Mi a véleménye arról a követelésről, mely szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek le kell mondania. 

-Mi a véleménye arról a követelésről, mely szerint a kormánynak le kellene mondania.

-Mi a véleménye arról, hogy a tüntetők rendszerváltást követelnek.

A fenti bejelentések teljesítetlenül és válasz nélkül maradtak, ami bizonyítja, hogy az Országos Választási Iroda, a (helyi) média, továbbá az elmúlt napok történései alapján a Magyar Köztársaság elnöke és a parlamenti pártok vezetői a nemzetvesztő politikában fogtak össze.  A tények elhallgatásának, a nevezettek álnemzeti összefogásának az lehet az eredménye, ami a kurucinfo hasábjain az alábbi címmel jelent meg:

 „Fideszes puccs készül kormánytámogatással a Kossuth téren.’ Sólyom Lászlónak, mint az Alkotmánybíróság volt elnökének tudnia kell, hogy bármilyen helyhatósági választási eredmény a jelen helyzetben tudatlan, vagy félretájékoztatott emberek szavazatán alapul, melyet Gyurcsány Ferenc – más megfogalmazásban – korábban bevallott.

Magyar nemzeti összefogást, kormány- és rendszerváltást remélve, a budapesti Kossuth téri tüntetőket ebben támogatva: