Demszky szerint ötven évvel ezelőtt is vandál tömeg támadt a rendőrökre


A Főpolgármesteri Hivatal szerint Demszky egészen mást mondott, mint ami az MTI tudósításában szerepel
2006. szeptember 26. 10:38 MNO

Demszky Gábor elszomorító dolognak tartja, hogy Budapesten "a politikusoktól feltüzelt" randalírozó, vandál tömeg rátámadt az alkotmányos rendet, az utca békéjét, a városlakókat védelmező rendőrökre. Emlékeztetett rá, hogy 50 évvel ezelőtt fordult elő utoljára ilyen helyzet.

 

Tisztelt Szerkesztőség, Tisztelt Főszerkesztő Úr!

Kérjük, hogy ma 10.38-kor megjelent, "Demszky szerint ötven évvel ezelőtt is vandál tömeg támadt a rendőrökre" című cikküket az alábbiaknak megfelelően pontosítsák! :

Pontosítás:

Demszky Gábor a budapesti zavargások alatt megsérült rendőrök jutalmazásakor mondott ma reggeli beszédében a következőt mondta:

Az elmúlt 50 évben csak békés tüntetések voltak Magyarországon, soha nem támadtak brutálisan rendőrökre.

A főpolgármester semmilyen formában nem hasonlította össze 1956 forradalmárait a gátlástalan brutalitással, az eszközökben nem válogató erőszakkal támadó szélsőségesekkel, akik az elmúlt héten számos rendőrt súlyosan megsebesítettek Budapest utcáin.


A budapestiek nevében elismerését és köszönetét fejezte ki Demszky Gábor kedden délelőtt hivatalában annak a 300 rendőrnek, akik megsérültek az egy hete kezdődött utcai zavargásokban. A főpolgármester 50 rendőrnek, akik közül sokan még láthatóan sérülések nyomát viselték, a fővárosi önkormányzat nevében 100-100 ezer forintos jutalmat adott át. A Rendőrségi Biztonsági Szolgálat (Rebisz), a BRFK és a Pest megyei rendőrség munkatársai vették át személyesen a jutalmat.

Demszky Gábor elszomorító dolognak tartotta, hogy Budapesten "a politikusoktól feltüzelt" randalírozó, vandál tömeg rátámadt az alkotmányos rendet, az utca békéjét, a városlakókat védelmező rendőrökre. Emlékeztetett rá, hogy 50 évvel ezelőtt fordult elő utoljára ilyen helyzet.
A főpolgármester külön is köszönetet mondott a vidéki rendőröknek helytállásukért. Megjegyezte, hogy három rendőr kórházban van és közülük egy állapota még mindig súlyos.
(mti)