SZITTYA HÍRSZOLGÁLAT:  Nemzetgyűlést    akarunk!
 
 
 
 
 
 
Népszavazási kezdeményezés alkotmányozó nemzetgyűlés összehívására

Fotó
Budapest, 2003. november 22. (MTI) - Országos népszavazás kiírását kezdeményezi alkotmányozó nemzetgyűlés összehívására a Magyarország - Gondozott Kert Mozgalom - közölte Gyirán István, a mozgalom elindítója szombaton a Parlament előtt, az aláírásgyűjtési akciót előkészítő gyűlésen. Az alkotmányozó nemzetgyűlés feladata olyan képviseleti rendszer kidolgozása lenne, amely mellett a nép ténylegesen gyakorolhatja az emberi méltóság alapján őt megillető alkotmányos jogát - mondta mintegy ötven egybegyűlt előtt Gyirán István.

    Az Országos Választási Bizottsághoz hitelesítésre már elküldték az aláírásgyűjtő ívet, amelyen azt a kérdést kívánják feltenni: "Akarja-e, hogy az Országgyűlés tegye meg a törvényes lépéseket egy alkotmányozó nemzetgyűlés összehívásához?"

    Halász József, a kezdeményezést támogató Pajzs Szövetség elnöke a gyűlésen azt mondta, hogy elutasítják és tiltakoznak az uniós csatlakozás ellen, ezért 2004. március 15-ére szeretnék összehívni az alkotmányozó nemzetgyűlést, "(...) ahol a parlamenti pártok trónfosztását fogjuk elkövetni".

    Budaházy György, a Szabad Magyarországért Mozgalom tagja - aki az Erzsébet híd tavalyi lezárásakor vált ismertté - beszédében azt hangsúlyozta, hogy a valódi rendszerváltásért kell küzdeni.