Másfél évezrede leszakadt magyarok találkozója

 

Genetikai vizsgálatok igazolták, hogy a végtelen kazakisztáni síkságon szétszórtan élő madjar törzsek a Kárpát-medencében élő magyarok hátramaradt csoportjainak kései leszármazottai.

A Magyarok Világszövetsége nyilvános gyűjtést szervez azért, hogy 1500 év közöny után a magyar nemzet méltó módon forduljon magukra hagyott testvérei felé.

 

Az eddigi felajánlások:

 

1. Kvacskay Károly - Budapest, cégvezető - 20.000 Ft

2. Dr. Pócs Alfréd - Eger, orvos, a Hun Fokos Szövetség elnöke - 50.000 Ft

3. Napsugár gyermeklap - Kolozsvár - 50.000 Ft

4. Dr. Bardócz T. András - Budapest, tanár - 10.000 Ft

5. Alakszainé Dr. Oláh Annamária - Miskolc, az MVSZ régióalelnöke - 50.000 Ft

6. id. Ádám Jenő és Rózsa - Sepse, Horvátorsz., az MVSZ Eln. tagja - 50.000 Ft

7. Bálint Miklós - Békéscsaba, mérnök - 10.000 Ft

8. Radványi Jenő és Viola - Jóka, Felvidék, MVSZ Strat.Biz. tag - 100.000 Ft

9. Sass Pál - Budapest, földmérő - 10.000 Ft

10. Bene Gábor - Szeged, a Kossuth tér moderátora - 10.000 Ft

11. Borsos Géza - Gyergyócsomafalva, az MVSZ Elnöksége tagja - 10.000 Ft

12. ....

 

JELENTKEZIK-E ÖN IS, KEDVES MAGYAR TESTVÉREM?

Az MVSZ Kiemelten közhasznú szervezet, mely adóigazolást ad. A támogató, a befizetett összeg 150%-át vonhatja le adóalapjából.

Bankszámlaszámunk a levél végén olvasható

 

 

Másfél évezrede leszakadt magyarok találkozója

 

Július elején Kazakisztánban, a Szári-özön /Sárga-folyó/ partján tartják kétszáz éve nem volt találkozójukat azoknak a madjar törzseknek a vezetői, amelyek a végtelen kazakh síkságon egymástól sokszáz kilométer távolságban élnek. A találkozóra azt követően kerül sor, hogy tavaly Dr. Biró András genetikus vezetésével egy madjar-magyar expedíció kereste fel e törzseket. Az expedíció során született kapcsolatokat a törzsek tovább ápolták, és januárban határoztak a nagy törzsi ülés összehívásáról.

 

A madjar törzs tagjai vélhetően az Árpád Nagyfejedelem vezette honfoglalást évszázadokkal megelőzően, mintegy másfél ezer éve szakadtak el őseinktől. Nyelvükben asszimilálódtak környezetükhöz, de identitásuk markánsan őrzi eredetüket, hiszen minden madjar sírkövére, másfél ezer év múltán, cirill betűkkel ma is rávésik a megkülönböztető MADIAR szót.

 

Sajtószolgálatunk értesülése szerint rendkívüli eredménnyel járt azoknak a genetikai mintáknak a tudományos összehasonlító elemzése, amelyeket a tavalyi kazakisztáni expedíció során Dr. Bíró András Zsolt gyűjtött. A kazakisztáni madjar törzs tagjaitól begyűjtött DNS mintákat 39 populáció /népcsoport, nép/ genetikai mintájával hasonlították össze (az apai ágon öröklődő Y-kromoszóma jellegzetességeit vizsgálva). A vizsgálat során kiderült, hogy az összehasonlító vizsgálatba bevont 39 népesség közül a kazakisztáni madjarokhoz legközelebb a magyarországi magyar minta áll (ezt követően hasonlít a kazak, oszét, üzbég és ujgur mintákhoz)! Az eredmény még a valamilyen hasonlóságot váró kutatókat is meglepte, hiszen legalább ezerötszáz éves különélés és több ezer kilométer választja el a két népességet.

 

Ez a felismerés pedig magyar ember számára nem lehet közömbös.

 

A tavalyi expedíció létrejöttét a Magyarok Világszövetsége is jelentősen támogatta, és arról részletes, fényképes beszámolót publikált a HONLEVÉL újság.

 

A mostani, történelmi jelentőségű madjar találkozót reprezentatív küldöttséggel szeretné köszönteni a magyar nemzet egységének megteremtésén és felemelkedésén fáradozó Magyarok Világszövetsége, amely e célból, ezennel 2.000.000 Ft összegyűjtésére gyűjtést indít. A támogatók nevét sajtószolgálatunk közzéteszi. A gyűjtést a kitűzött célösszeg eléréséig folytatjuk.

 

A támogatásokat kérjük az alábbi bankszámlára átutalni, és sajtószolgálatunkhoz erről értesítést küldeni.

A Magyarok Világszövetsége kiemelten közhasznú szervezet, amely a támogatóknak adóigazolást ad. A támogató adóalapját a befizetett összeg 150%-val csökkentheti.

 

MADJAR-MAGYAR TALÁLKOZÓ

MKB - Magyar Külkereskedelmi Bank Rt

H-1056 Budapest, Váci u. 38.

SWIFT KÓD: MKKBHUHB

Javított számlaszám:

10300002-20102159-00003285

 

Budapest, 2007. június 7-én

 

Patrubány Miklós,

a Magyarok Világszövetségének elnöke

 

 

(2522/070617)

Tájékoztató hírleveleink küldését bármely címről a feladónak küldött "Lemondás" tárgyú üres levéllel lehet leállítatni, illetve a levélben megjelölt időtartamra felfüggesztetni.

Ha van rá lehetősége, küldje tovább hírleveleinket barátai, rokonai, ismerősei e-mail címére. Ezzel is segíti a Magyarok Világszövetsége munkáját.

MVSZ Sajtószolgálat