Horogkereszt a német pápa nyakában
2008. október 20. 11:42 Hering József - HunHír.Hu

Izraelben most már a római katolikus szentek avatását is zsidó jóváhagyástól tennék függővé. XVI. Benedek a közeljövőben szentté kívánja avatni XII. Pius pápát s közben a Vatikán azt kérte Izraeltől, hogy a Jád Vásém Holokausztmúzeum kiállítási részlegéből távolítsák el a néhai pápa "bűnös hallgatására" vonatkozó föliratokat. Minderre válaszként az izraeli kormányzó párt honlapján XVI. Benedeket horogkereszttel a nyakában jelenítik meg.

 

XVI. Benedek fényképe az izraeli honlapon

XVI. Benedek pápa beiktatása óta hiába udvarolt az izraeli és a diaszpórabeli zsidóknak, most mégis a nyakában nagyméretű fekete horogkereszttel ábrázolják a kormányzó Kádimá, a jelenlegi izraeli kormányzó párt aktivistáinak Jálláh Kádimá nevű világhálós honlapján. A háborús bűnös Áriél Sáron által alapított Kádimá párt két ismert politikusa a köztörvényes miniszterelnöke Éhud Olmert és utódja Cipi Livni, a Moszád kiérdemesült ügynöke.

Az izraeli kormánypárt, a Kádimá híveinek dühét XV. Benedek azon bejelentése váltotta ki, miszerint a közeljövőben szentté kívánja avatni a második világháború idején is működött elődjét, XII. Pius pápát. Nemrégiben a Vatikán arra kérte Izraelt, hogy a jeruzsálemi Jád Vásém Holokausztmúzeumból távolítsák el a XII. Pius "bűnös hallgatására" vonatkozó föliratokat. A hivatalos vatikáni álláspont szerint ugyanis XII. Pius minden tőle telhetőt megtett a zsidók mentése terén.

A Jád Vásém Holokausztmúzeum vezetősége annak ellenére sem tett eleget a vatikáni kérésnek, hogy a Szentszék bejelentette: amennyiben nem távolítják el a XII. Piusra vonatkozó dehonesztáló föliratokat, nem kerülhet sor XVI. Benedek tervezett szentföldi útjára, amely pedig Izrael legitimálását is jelentené a pápa részéről.

Simon Peresz, a Magyarország fölvásárlásával hencegő izraeli államelnök is megszólalt XII. Pius szentté avatásának ügyében. Peresz szerint XVI. Benedeknek újra kellene gondolnia a szentté avatást. "Ha XII. Pius valóban tett a zsidókért, azt be kell bizonyítani. De ha nem tett, azt is be kell bizonyítani", jelentette ki az izraeli államelnök.

Ciki Ávíszár, a pápát horogkereszttel megjelenítő honlap egyik tulajdonosa az izraeli rádió főadóján ma reggel kijelentette, hogy szerinte nincs semmi kivetni való a fotón, amelyet még akkor sem hajlandó eltávolítani a honlapról, ha az diplomáciai bonyodalmakat idéz elő a Vatikán és Izrael között.

A pápa behódolt a fenyegetéseknek:
Ilyen még nem volt a Vatikán történetében. A wehrmachtos múltjával beiktatása óta szinte egyfolytában zsarolt XVI. Benedek pápa most beismerte, hogy behódolt a zsidók legújabb zsarolásának. A pápa által kiadott közleményben ugyanis az áll: "a zsidókkal való jó kapcsolat megőrzése érdekében" fölfüggesztette a XII. Pius szentté avatására irányuló procedurát. Édes Istenem, mi jöhet még ezután?