Jordán-pozitív történész: nem akarta kiirtani a zsidókat Szálasi, védett gettót szervezett, elismerte a védleveleket
2008-03-25. 13:50

 

 

Nem ő Karsai
Nem ő Karsai
Örömmel számolunk be a holokamu-építmény falán (ezúttal a magyar részlegen) keletkezett újabb repedésről: Karsai László, aki annyira zsidó, hogy több családtagja belehalt a németek munkaterápiájába, kijelenti, hogy (az eddig szörnyeteg) Szálasi nem akarta kiirtani a zsidókat. Természetesen ahhoz, hogy ezt megtehesse, le kell futni a kötelező köröket Dunába lövés és szörnyű holokauszt témájában, ezt leszámítva azonban mindenképpen hasznos a megnyilatkozás. Idézzük is, ahogy a nem éppen hollókoszt-revizionista komcsi lap teszi, elvégre olvasóink is tudnak olvasni a sorok között. 

Előkerült Szálasi Ferenc naplója, amely alapján némileg át kell alakítani a nemzetvezetőről kialakult képet: nem volt elmebeteg, és nem akarta kiirtani a zsidóságot – idézi elborzadva a Népszabadság a dokumentumot feldolgozó történész szavait.

Karsai László szerint árnyaltabb Szálasi-képre van szükségünk ahhoz, hogy megértsük, mi történt a harmincas-negyvenes évek Magyarországán. Sztójay lelkesen deportált, Szálasi csak vonakodva. Bár a németek kemény nyomás alá helyezték, 1944. november közepén ennek ellenére megszerveztette a nagy és a nemzetközi, más néven védett gettót Pesten. A németek figyelmeztették arra, hogy a védlevelek a nemzetközi jog szerint érvénytelenek, Szálasi mégis elismerte azokat.

A nyilasok kényelmes bűnbaknak bizonyultak a háború után - ismerte el Karsai László.

 

A talmudista "Népbíróságot" nem a tények érdekelték
A talmudista "Népbíróságot" nem a tények érdekelték

El lehetett rajtuk verni a port, az öldöklések, a Dunába lövések is megtörténtek, ez kétségtelen. Szálasi zsidópolitikája mégis nagyságrenddel jobb, mint a német megszállás utáni Sztójay-kormányé. Azt hangoztatta, nem megölni kell a zsidókat, hanem dolgoztatni. Majd a hite szerint megnyert háború után ki akarta telepíteni Magyarországról az összes zsidót. A hungarizmusról azt gondolta, magasabb rendű, mint Hitler nácizmusa vagy Mussolini fasizmusa. 

„Több családtagomat is elemésztették a nácik Auschwitzban, nem lehet rólam feltételezni, hogy elnéző volnék Szálasival szemben” – megy elébe a vádaknak Karsai László.

Szálasi 1943. szeptember 15. és 1944. július 18-a között írt naplója egy hosszabb, teljesebb napló utolsó harmadának tekintendő, a többi még lappang valahol.

 


A dokumentum a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban(MZSML), Benoschofsky Ilona, az intézmény egykori igazgatójának irathagyatékában lapult (aki persze kussolt róla - a szerk.). 

(Kuruc.info - FN - Népszabadság)

 

 
 

A zsidók már kaparnák Szálasi földi maradványait
2008-02-08. 07:30

 

Minden kétséget kizáróan Lukács Ferenc anyakönyvi néven Szálasi Ferenc neve szerepel a hivatalos nemzeti emlékhelyként számon tartott Rákoskeresztúri Köztemető 298-as parcellájának márványtábláján - hangzott el a Klubrádió Kontra című műsorában két zsidó történésztől.

Kovács Tamás kamukauszt-kutató szerint erre a korabeli források szolgálnak bizonyítékul, melyek szerint Szálasi Ferenc kivégzése napján néhány nyilas követte a holttesteket szállító autókat és meghamisították a nemzetvezető halotti anyakönyvi kivonatát.

Ungváry Krisztián történész emlékeztetett: azt eddig is lehetett tudni, hogy a 298-as parcellába temettek minden 1945 után kivégzettet, "bűnösöket és ártatlanokat". Szerinte a parcellával az a gond, hogy egyszer már átrendezték, a Rákosi-korszakban oda temették a "koncepciós perek áldozatául esett" valójában gyilkos kommunistákat, akiket Sztálin halála után kihantoltak.

Ungváry úgy véli, a táblának minél hamarabb le kell kerülnie onnan, egyebek mellett azért, mert oda külföldi államférfiak is járnak koszorúzni. Ám kérdés, hogy mi kerüljön a helyére, mert szerinte a magyar politikai életben ez ügyben nem lesz egyhamar konszenzus. Megoldás, hogy egy bizottság alakul, mely eldönti, kik a problematikusak, akiket kihantolnak.

Kovács Tamás elképzelhetőnek tartja, hogy a kezdeményezővel együtt volt olyan döntéshozó, aki tudta, hogy kik fognak felkerülni a táblára.

(Hírszerző nyomán)

 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Ungvár: részben felhős, -4°C (-6°C, 4°C) | holnap: főként felhős, (-2°C, 6°C)
 

Olvasó (+ képek): Szálasi és a nyilasok érdeme a Szent Korona megmentése
2008-01-07. 22:34

Tisztelt Szerkesztőség !

A Szent Korona vörös horda előli kimenekítésével és visszahozatalával kapcsolatban a mai nap (tegnap, azaz 6-án - a szerk.) az M1 televízió volt az egyedüli, mely megemlítette Szálasi Ferenc nemzetvezető kiemelkedő szerepét - ugyanis a Szent Koronát a koronaőrséggel közösen ők mentették meg és vitték nyugatra.

Mellékelek egy saját fotót, mely a kőszegi Szálasi-bunker fölött van, melyet a kőszegi polgármesteri hivatal állítatott a Korona megmentéséért hálából, ugyanis a nemzetvezető és társai itt őrizték a Szent Koronát
.

 


A másik fotó a Bóróka villa és panzió, mely a '30-as években emelt vadászház.1944 végén Szálasi Ferenc a Szent Koronával Ausztria felé történő menekülésének utolsó magyarországi állomása volt Velem. (A korona rejtekhelye megtekinthető a faluban).

 

Végül a nyilas harcosok kivitték az országból, s az ausztriai Mattseében, az Attersee partján ásatták el az ereklyéket, a koronaőrök pedig az amerikai hadsereg fogságába kerülve elárulták a rejtekhelyet. Így kerültek egy frankfurti bank trezorjába, majd az Egyesült Államokban titkos helyre a koronázási ékszerekkel együtt, amelyeket csak az enyhülés éveiben, 1978. január 6-án adtak vissza Magyarországnak Jimmy Carter elnök döntése alapján.

Összefoglalva : a nemzetvezetőnek és hű katonáinak, valamint a koronaőröknek jár a posztumusz köszönet és tisztelet a Szent Korona megmentéséért, mely egy fontos küldetés a szakrális magyararoszági hatalmi erő megmentéséért.

Isten áldja Őket mártíri holtukban is.


Tisztelettel: Hazafi